top of page

Velvet Visage Studios

Piercingstudio

Nyöppnad Piercingstudio med hjärtat i Beautaholic

I samma lokaler och med Sarah i täten erbjuds du piercingtjänster med extra lyx och känsla.

PIERCING

Dermal Anchor

Dermal anchors kan även kallas surface anchors, microdermals och single point surface piercing och har funnits ca 10-15 år vilket i piercingssamanhang fortfarande räknas som förhållandevis nytt.

Traditionella surfacepiercings (gjorda med surfacebarbells) har alltid två kulor sammanlänkade med en stav som löper under huden. Tack vare att anchors inte behöver vara sammanlänkade med en stav, har de större chans att läka bra på områden där traditionella surfacepiercings inte lyckas. De öppnar även upp oändliga möjligheter om man ser till design och mönster, då de kan göras en och en.

Som med alla piercings är det bra att veta i förväg vad man ger sig in på. Tyvärr finns det mycket dålig information om anchors, där ”de är problemfria” är en av de största osanningarna. Många tror att man bara sätter in dem, de läker perfekt, de ger en aldrig några problem och man kan ha dem i så länge man vill. Det vore trevligt om så var fallet, men det är det inte. Anchors lider av många problem som traditionella piercings gör.

Då anchors har vissa fördelar mot traditionella surfacepiercings, så är de fortfarande surfacepiercings. De kan migrera, precis som en surfacepiercing. De har mindre risk för migration än en surfacepiercing i vissa områden som t.ex. höfter, handleder/armar, rygg och nyckelben, men migration är alltid en risk med anchors, precis som med vilken piercing. Migration, för er som inte känner till begreppet, är helt enkelt att kroppen läker ut smycket mot ytan på huden, tills den går igenom om man inte tar bort det i tid.

Infektionsrisken finns, precis som med alla piercings. Som med vanliga piercings så är infektioner väldigt sällsynt och beror till största delen på att piercingen vidrörs med smutsiga händer. Som alltid, tvätta händerna först, om du måste röra vid din anchor, men gör det så sällan som möjligt.

Om en anchor stöts ut, eller måste tas bort, kommer det bildas ärrvävnad. Det blir oftast inte mer än det från en vanlig piercing. Det är omöjligt att veta i förväg hur mycket ärrvävnad det blir, då det är beroende av hur välmående piercingen mår vid borttagandet och på hur mycket ärrvävnad varje persons kropp tenderar att bilda. Det är däremot viktigt att förstå att det kommer bildas ärrvävnad.

En annan viktig faktor att funderar på om man funderar på en anchor är att de kan behöva plockas bort vid olika medicinska procedurer som röntgen, CT-skanning, MRI och operationer. Måste man genomgå dessa procedurer ofta är en anchor inte ett bra alternativ. Det finns tyvärr inga retainers man kan sätta i som för vanliga piercings.

Med vår erfarenhet brukar de flesta kunna behålla sina anchors i ca 2 år. Efter det brukar de gå upp och ned i perioder och börjar bli problematiska. Med det sagt, så vet vi personer som har haft sina anchors i 7-8 år.

Byten

Personer vill alltid veta hur tidigt man kan byta sin toppdisk på sin anchor. Som med vanliga piercings har olika piercers olika syn på det. På det stora hela tror vi på att tålamod ger bättre resultat. Då en anchor ser ut som den gör, är det lätt att irritera den när man byter smycke. Ju nyare den är, desto lättare blir den irriterad.

Vi föreslår generellt att man väntar 12-16 veckor innan man byter toppdisken, men det beror så klart på hur den mår. En del kan vara redo att byta tidigare och en del måste vänta längre.

Om du funderar på en surfacepiercing eller anchor, kom förbi studion och prata med en av våra piercers om de olika aspekterna för denna typ av piercing.

Skötselråd:

För att din nygjorda anchor eller diver ska läka optimalt, tänk på följande:

– ha din anchor övertäckt med plåster/kompress dygnet runt de första 10 dagarna. Detta håller din anchor skyddad mot smuts, hår, etc och hjälper kroppen att sluta sig bättre runt basplattan.

– utsätt inte din anchor för kroppsvätskor, parfymer/lotions eller smink. Dessa produkter kan vara väldigt irriterande för din nygjorda anchor och kan både förlänga och försvåra läkningen.

– tvätta alltid händerna innan du rengör din anchor.

– låt ingen annan vidröra din anchor under läkning och tänk på att hålla husdjur borta från sängen under läkningen.

– smink är fienden. Undvik så länge du har din anchor. Alltid.

Dermal anchors.jpeg

LÄKNINGSTIDER FÖR OLIKA PIERCINGS

 

Dessa läkningstider är ungefärliga. Ha i åtanke att din piercing kan läka snabbare eller ta ännu längre tid. Då de flesta piercings kan ha perioder där de ser bra ut och perioder där de mår sämre, så avsaknaden av utsöndring behöver inte betyda att din piercing är fullt läkt. Fortsätt med den föreslagna eftervården under hela den föreslagna tiden för din piercing. Om din piercing efter denna tid inte längre utsöndrar någon vätska eller har några ”dåliga dagar” och inte har haft det under minst en månad så kan din piercing vara läkt. Om du lyssnar till din kropp och är uppmärksam på vad den gör under tiden, så vet du när din piercing är läkt.

I slutet av läkningen behöver du inte längre tvätta din piercing morgon och kväll, men rengöring en gång om dagen rekommenderas, t.ex. när du tvättar resten av kroppen i duschen. Efter denna tid kan du säkert byta smycke, men du bör inte gå utan smycke i din piercing. Även då hålet blivit ”permanent”, kan det dra ihop sig och göra isättning av ett smycke svårare eller omöjligt. Om du behöver dölja din piercing eller behöver ett smycke som inte är av metall, kontakta oss. Ledstjärnan är, att om du gillar din piercing, ha ett smycke i den.

Piercings i ansikte
Örsnibb: 8-10 veckor
Brosk i örat: 3-12 månader
Näsvinge: 3-6 månader
Septum: 6-8 veckor
Ögonbryn: 8-10 veckor
Earl/Bridge: 3-12 månader
Tunga: 6-8 veckor
Läpp/Labret: 8-10 veckor
Mouche: 8-10 veckor
Medusa: 8-10 veckor
Kinder/Cheeks: 3-12 månader
Smiley: 3-5 veckor
Bröstvårta: 3-12 månader
Navel: 4-12 månader

Vi hoppas att den här informationen är dig till hjälp, men ha i åtanke att vi inte är några läkare eller magiker. Vi lovar dig att du kommer att lämna vår studio med inget annat än en ren och vacker piercing. De förslag vi har givit dig här, kan vi göra tack vare vår erfarenhet och vår efterforskning inom vårt område. Vad du gör med den är upp till dig.

Du måste lyssna till och vara ansvarig för din kropp. Vi är till för att hjälpa dig, så om du har frågor eller problem, när som helst, är du välkommen att titta införbi studion eller slå oss en signal. Väl mött!

bottom of page