top of page

Vad är Plasma pen bra för? 

Strama åt slapp hud i ansiktet och runt ögonen 

Korrigering av djupare rynkor 

Släta ut ojämnheter på huden 

Plasma Pen är en revolutionerande behandling för uppstramning av slapp hud med mycket bra resultat och helt utan kirurgi. Behandlingen är nästan helt smärtfritt och kan fungera på hela kroppen. Behandlingen används effektivt mot hängande ögonlock och påsar under ögonen. Behandlingen är även effektiv mot korrigering av djupare rynkor, fina linjer, ojämn hy, åldersfläckar och vissa pigmentfläckar. Vi är först ut på marknaden med PLAXEL + som är den nya generationens plasmapen där karbonseringen/ dem svarta prickarna inte syns. Endast dagen efter ser man små skorpor. Detta är marknadens först aoch just nu enda penna med denna teknik. Plasmapen Plaxel (alltså inte PLAXEL +) ger fortfarande dem direkta svarta prickarna. Vi erbjuder behandling med bägge apparaterna då vi även är exklusive distributörer för PLAXEL i hela Sverige. 

Vilka områden kan behandlas? 

Man kan i princip behandla hela ansiktet och kroppen med Plasma Pen men de vanligaste områdena är ögonlocken, kråksparkar, ögonbrynen, rökrynkor, hudbristningar etc. 

Hur går behandlingen till?

Plasma pen har en spets som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När spetsen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Det öppnas en mikrokanal och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga ”skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroplaster, som är en viktig del av hudens självläkning och kollagenproduktion. 

Vilket resultat kan jag förvänta mig? 

Precis som alla andra behandlingar resultatet varierar från individ till individ. Faktorer som ålder, hud typ, behandlingsarean och kvaliteten på huden avgör vilket resultat man får. Vid ett kirurgiskt ingrepp opererar man vanligen bort överflödet av huden men vid plasma pen behandling jobbar man på att gradvis strama upp huden genom att öka antalet Kollagen trådar i hudens ”dermis” nivå. Ökat antal kollagen medför en naturlig friskare, fastare hy med mycket lyster och fukt i huden. Har man redan en relativ fast hy men känner att huden börjar tappa sin elasticitet brukar det räcka med en behandling men annars kan vanligtvis behövas 2 till 4 behandlingar för att uppnå ett bra resultat. 

Efter behandlingen: 

Undvik att använda några kosmetiska produkter förrän minst 3 dagar efter behandlingen. 

Undvik alla direkta värmekällor, dvs sol, UV-strålning, bastu osv i minst två veckor. 

Var försiktig med att du inte gnider av skorporna/missfärgningen som bildas under de första 5-7 dagarna. De brukar falla av inom en vecka. 

Använd solskyddsprodukt med 50 spf. 

Resultaten kan variera eftersom varje individ är annorlunda. 

Drick mycket vatten 

Ta extra tillskott av C-vitamin och andra vitaminer

Använd endast vitt vaselin under den första veckan sedan kan du börja med din favorit hudvårdsprodukt. 

Vem passar inte behandlingen för? 

Patienter som; 

har behandlats med cortisone injektion vid behandlingsarean under den senaste månaden. 

Cancer- speciellt om man har drabbats av benmärgscancer (hematopoietic). 

Infektioner 

Hepatit 

Graviditet 

Allergi mot vanliga bedövningsmedel 

Autoimmuna sjukdomar 

Hud sjuksomar som resulterar i en onormal produktion av cellförökning.

plaxel plus.png

"Plasmapen Plaxelplus tog bort mina acneärr och gav mig den hud jag alltid önskat mig"

Kundrecention 

bottom of page