top of page

Acerca de

8EF6F98F-C4DD-476D-B661-8CCF8E11FF84.jpeg

Injektionsbehandlingar

BOTOX ANTIRYNKBEHANDLING 

Bli av med rynkor och se piggare ut med botox behandling

Botox är idag en mycket beprövad och effektiv metod för dig som vill se piggare och fräschare ut.

Dynamiska rynkor som uppstår när du rör ansiktsmuskulaturen, t.ex. ler, skrattar eller rynkar pannan kan ofta dra ner pannan och ge en trött blick.

I händerna på en erfaren behandlare, kan du reducera dessa rynkor och fina linjer på ett naturligt sätt. Det som injeceras får musklerna i det lokala området att slappna av, ögonbrynen höjs och du får ett mer utvilat utseende.

Behandlingen är säker och är idag en av de mest använda metoderna för att ta bort dynamiska rynkor. Djupare rynkor som syns när man är helt avslappnad i ansiktet behandlas istället bäst med fillers eller plasmapen.

Behandlingen har många namn

Det är lätt att missuppfatta begreppen. Kärt barn har många namn brukar man säga och det gäller verkligen för den botox behandlingen som suddar ut rynkorna.

Oavsett märke fungerar de på samma sätt, dvs de har en muskelavslappnande effekt genom ett ämne som bidrar till bland annat rynkreduktion.  De har under många år använts säkert och effektivt. Till en början för medicinskt bruk men från år 2000 i allt större utsträckning även i kosmetiskt bruk.

 

Eventuella skillnader i biverkningar beror på andra tillsatser. Grad av duration, spridningseffekt samt hur lång tid det tar innan preparatet verkar (ca 2-7 dagar) kan också skilja.

Vanliga behandlingsområden

Genom att injicera medlet i utvalda punkter blockeras nervimpulserna och får muskulaturen att slappna av. På så vis reduceras rynkor och den överliggande huden blir slätare.

Vanliga behandlingsområden och dess effekt: 

 • Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor) och rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar), ger lyft och en piggare blick

 • Horisontella rynkor i pannan, ger ett mer avslappnat uttryck

 • Käkmusklerna, ger ett smalare ansikte

 • Hals, tar bort halssträngar, senor (Nefertite Neck lift)

 • Käklinje, markerar och framhäver käklinjen

 • Rynkor kring munnen, ger munnen ett föryngrat utseende

 • Läppkontur (lipflip) ger putande läpp

 • Sura mungipor

 • Spänd haka, ta bort apelsinhud och ger ett avspänt ansiktsuttryck

 • Fet och storporig hud (KimK Lyx treatment), reducerar porer och gör huden mindre glansig

Återbesök / justering

Återbesök för justering ingår i dem besök där behandlaren uppger att det ska ingå. Men ett återbesök ska ske inom perioden av 10-21 dagar.

Justering av din behandling kan behövas i dem fall då du upplever att det tagit lite dåligt eller i dem fall då behandlaren allt av säkerhetsskäl valt att lägga en mindre enhet än rekommenderat för området.

Medicinska behandlingar 

Detta är också en behandling som använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar, lokal kramp eller muskelspänningar i nacke och ansikte. Migrän, överdriven svettning och tandgnissling kan också effektivt behandlas.

Förutom skönhetsbehandlingar, erbjuder vi därför också behandling för besvär så som

 • Kronisk migrän

 • Svettning s.k. hyperhidros

 • Tandgnissling och tandpressning

Prislista finner du på Bokadirekt där du också kan boka din tid. Är du ny kund ska du senast 48h innan din

behandling ha genomfört en konsultation. Skriv i anteckningar vid bokning hur du önskar att din konsultation skall ske.

Du kan också boka en konsultation direkt genom att gå in på bokadirekt under standardtjänster

 

FILLERS

Fillers för mindre rynkor och mer volym

Fillerbehandling används för att minska finare linjer och rynkor, skapa volym och förbättra hudens elasticitet och struktur. Fillers kan även användas för hudföryngring, så kallad skinbooster, av ansikte, händer, hals och dekolletage. En sådan behandling ger en uppstramande effekt av huden.

Beautaholic använder fillers från de säkraste tillverkarna på marknaden 

Vanliga områden att behandla är:

 • Markering av läppkontur

 • Läppförstoring och återfuktning av läppar

 • Rynkor på haka, panna, linjer mellan näsa och mun, kråksparkar, rökrynkor, skrattrynkor, bekymmersrynkor samt mungipor.

 • Formning av näsa

 • Kind- och ögonbrynslyft

 • Trötta ögon

 • Acneärr

 • Haka

Filler och vaccination- är det farligt?

I världen börjar man nu vaccinera miljontals individer mot COVID-19. Många har sedan innan haft fillers och undrar om komplikationer i relation till vaccination.

Hittills har ett fåtal fall observerats där man kunnat se bieffekter av fillers efter vaccinering av Modernas COVID-19 vaccin. Symtomen har bestått av svullnad och varit övergående. De har behandlats med antihistamin och/eller kortison. Ingen individ har krävt sjukhusvård.

Det är viktigt att poängtera att du INTE bör undvika att vaccinera dig för att kunna använda fillers. Risken att bli smittad med COVID-19 är en betydligt större hälsofara än den svullnad man kunnat se hos individer som hade fillers innan vaccination.

De som fått symtom har alla tagit fillers innan sin vaccination. Ingen komplikation har hittills observerats hos de som tagit fillers efter vaccination.

Har du tidigare blivit svullen i ansiktet eller annan kroppsdel i samband med annan vaccination, rekommenderar vi att du diskuterar med din behandlande estetiska läkare. Adel Estetik erbjuder dig som patient en trygg behandling utförd av en legitimerad läkare. Vårt fokus ligger alltid på patientens säkerhet i samband med ett vackert naturligt resultat.

Detta behöver du tänka på efter din filler behandling

Efter din behandling

En injektionsbehandling med fillers sker med en tunn vass nål eller en trubbig nål (cannula) vilket gör att återhämtningstiden bli kort. Du kan återgå till arbete och leva som vanligt efter behandlingen.

En övergående svullnad, rodnad, ömhet eller blåmärke kring injektionsstället kan uppstå efter behandlingen. Den avtar vanligtvis inom några dagar.

 • Undvik att sola, bastu- och ångbad eller extrem kyla under en period (upp till 2 veckor beroende på eventuell svullnad)

 • Undvik make-up på det behandlade området 12 timmar efter behandling

 • Undvik alkohol 1-2 dagar då det kan öka eventuell svullnad

 • Undvik intensiv träning 1-2 dagar

 • Undvik att massera det behandlade området i ansiktet i 2 veckor. Detta gäller förutom då du behandlat läppar, handrygg och hals

 • Använd det receptfria läkemedlet Hirudoid kräm för att påskynda upplösning och tillbakagång av eventuella blåmärken

 • Undvik läkemedel som Albyl, Magnecyl, Ipren, Voltaren eller andra NSAID antiinflammatoriska medel (undantaget om din läkare ordinerat det). Använd istället smärtstillande läkemedel såsom Alvedon, Panodil eller Citodon vid behov.

 • Undvik tandlagning eller liknande ingrepp i munnen 2 veckor innan

 • Undvik ansiktsbehandlingar med vaxning, kemisk peeling, microneedling (Dermapen), microdermabrasion, IPL eller vissa laser behandlingar

 

Det här ska du alltid tänka på för att förebygga för tidigt åldrande

 • Använd dagligen din solskyddsfaktor året om.

 

Kontakta oss snarast om något av följande symtom uppstår direkt efter din filler behandling

 • Du får feber och eller frossa

 • Din hud vid det behandlade området får en missfärgning (inte blåmärke) eller en blekhet

 • Du får en svår pulserande smärta som ökar kring behandlingsområdet

BIOFILLER

BIOFILLER

  

Bio-Filler (PPP - Platelet Poor Plasma) är det senaste inom fillers. En helt naturlig filler som utvinns ur din egna plasma från ditt egna blod. I en säker process omvandlas blodet till bio filler. Bio filler har samma egenskaper som en vanlig syntetisk filler och kan utföras på samma områden såsom tunna linjer, ansiktsveck och läppar samt vid förlorad volym, såsom i kinder eller haka.

Till skillnad från fillerns fuktgivande egenskaper har Bio Filler en mer djupgående verkan på huden då den stimulerar stamcellerna, vilket innebär att hudens vävnad repareras och huden får en kraftfull föryngring inifrån.

Behandlingen görs i kombination med PRP och kan med fördel kombineras med PRF för ytterligare ökad lyster och hudkvalitet. 

Som regel går det åt 1 ml, för att göra en läppförstoring. Övriga områden är helt beroende på hur mycket volym som behöver byggas eller hur djup en rynka är. Vanligtvis räcker det med en spruta för att få en större läpp initialt. Men vill man ha en mer markant förstoring kan det behövas två eller flera sprutor kommande månader. Många vill dock inte ha stora läppar utan nöjer sig med en mindre uppfräschning med mer markerade läppar som resultat. Vanligtvis fördelar vi mängden mellan över- och underläpp för att få rätt balans med en liten större underläpp för ett naturligt resultat. Har du en ojämnhet eller snedhet kan vi också försöka korrigera detta i samband med behandlingen.

Bio-Filler bryts likt syntetiska fillers ner av kroppen. Därför behövs ca 2-3 behandlingar för ett resultat som håller längre . Hållbarheten efter 2-3 behandlingar är ca 9-15 månader.

Hur snabbt produkten bryts ner kan dock vara mycket individuellt och ibland kan fillern försvinna väldigt fort, detta är helt upp till din kropp. Vanligtvis är effekten längre när det gäller rynkor och volym på ansiktet medans vid läppförstoring kan den gå ur snabbare. Sker påfyllning innan effekten av den första behandlingen helt försvunnit får man en ytterligare förlängd effekt av behandlingen.

Du ser skillnad redan efter din första behandling. Stimuleringen däremot av dina stamceller fortlöper i ca 2-3 månader, därefter ser du det slutgiltiga resultatet

Hos oss görs Biofiller alltid i kombination med PRP som är rikare på tillväxtfaktorer och stärker hud och vävnad. Kombination gör att Bio-Filler bygger volym och formar ansiktet medans PRP står vår föryngring.

ESTETISKA INJEKTIONSRÅDET

Beautaholic har en eller flera behandlare som är Certifierad för estetisk injicering. Certifieringen utfärdas av Estetiska Injektionsrådet och utgör en trovärdig kvalitetsstämpel för läkare, sjuksköterskor och tandläkare som därefter erbjuder dig som patient möjlighet att göra upplysta och trygga val. Kliniker som använder loggan ”Certifierad för estetisk injicering” har personal som klarat av denna examination.

Alla med rätt medicinsk utbildning som arbetar med estetiska injektionsbehandlingar kan certifiera sig och förväntas följa det etiska kontraktet som de förbinder sig till vid certifieringen.

Alla våra injektionsbehandlingar utförs av legitimerade läkare eller sjuksköterskor. 

Fästpunkt 1
MOLDERM GLOW

MOLDERM® GLOW 

MOLDERM® GLOW är en del av Molderm Aesthetics banbrytande anti-aging program som även inkluderar MOLDERM® GLOW+.

MOLDERM® GLOW är en icke-korslänkad gel som är utformad för att återställa och reparera hudens förlorade elasticitet och spänst. MOLDERM® GLOW återskapar hudens ursprungliga lyster och vitalitet.

Dess fuktgivande egenskaper gör den exemplarisk för behandling av torr hud och förhindrar samt reducerar bildning av rynkor och fina linjer.

Erhållen genom biofermentering.

Behandlingsplan för GLOW & GLOW+

En komplett behandlingsplan för stabilisering och stimulering av huden.

Behandlingsperioden börjar enligt nedan tabell med MOLDERM® GLOW och slutförs sedan med MOLDERM® GLOW+.

Behandlingarna sker med 1-2 veckors mellanrum.

MOLDERM® GLOW+ bör enbart användas på sund och välbalanserad hud. För att åstadkomma detta genomförs först behandlingar med MOLDERM® GLOW med 1-2 veckors mellanrum enligt tabellen nedan.. Vid uppnådd sund och välbalanserad hud fortsätter behandlingar med MOLDERM® GLOW+ med 1-2 veckors mellanrum enligt tabellen nedan. Efter varje behandling utför man med fördel en lätt massage för att underlätta spridningen av produkten i vävnaden.

BUTTLIFT

BUTTLIFT-Kropps filler

Skapa optimal form och volym utan operation, lika tryggt som säkert, med så kallad body filler.

Eftersom fillern injiceras med en smal kanyl slipper man de större ärr som bildas vid kirurgiska ingrepp. Ingångshålet tejpas över efter ingreppet och läker snabbt ihop. Resultatet syns direkt på din stuss. Hållbarhet är mellan 12-24 månader. Vi använder HYAcorp MLF2 som är en icke permanent hyaluronsyrefiller och en medicinsk produkt som  är framställd av en hyaluronsyra av icke-animaliskt ursprung.

Vill du förbättra en särskild del av din kropp?

Idag finns lösningar som inte kräver en stor operation. Resultatet är samma som ett kirurgiskt ingrepp av implantat eller kroppsfettstransplatation. Men du slipper sövning, ärr och postoperativa besvär. 

Adel Estetik erbjuder dig möjlighet att förändra en kroppsdel på ett naturligt, icke-invasivt sätt med hjälp av HYAcorp kroppsfiller. Lätt och smidigt injiceras fillern som formar och ger volym.

Våra vanligaste behandlingar är rumpförstoring, konturering av vader och ärrkorrektioner. Rumplyft är ett utmärkt alternativ till Brazilian butt lift för den som saknar tillräckligt med fettvävnad för transplantation till rumpan, eller för den som vill undvika kirurgi.

Skillnaden mellan ansikte och kropsskulptering

HYAcorp kropps- och ansiktsfiller är båda gjorda av högvärdig tvärbunden hyaluronsyra. Däremot är partikelstorleken som används i kroppsfiller större än de för ansiktet vilket gör gelén tjockare och mer varaktig. Våra kroppsfiller används för volymåterställning och kroppskonturering för områden som vader och rumpa. Även ojämnheter efter t.ex. operationer är en god indikation för kroppsfiller.

Hur många milliliter krävs?

Det beror på hur mycket volym du önskar i det område du vill förändra. Vanligtvis används mellan 10-50 ml

Hur länge varar fillern?

Partikelstorleken är större vid en kroppsfiller. Varaktigheten beräknas till ca 2 år.

Konsultation

För mer information om vad du kan göra för att förändra din kroppsdel, boka en tid för konsultation.

Detta bör du tänka på före och efter din filler behandling

Före din behandling

 

 • Undvik läkemedel som ökar risken för blödning, t.ex. Magnecyl, Albyl, Ibuprofen, Voltaren. Gärna 10-14 dagar innan din behandling. Det inget krav men att föredra. Det går bra att använda smärtstillande som t.ex. Alvedon, Panodil eller Citodon

 • Undvik tandlagning eller liknande ingrepp i munnen 2 veckor innan

 • Undvik alkohol 24 timmar innan behandling

 • Undvik vaxning, hårborttagningsmedel, microneedeling (Dermapen), kemisk peeling en vecka innan behandling

 • Kom till behandling utan make-up på behandlingsområdet

 • Om du tidigare haft Herpesutslag på läpparna och ska göra fillers läppar, påbörja behandling med Valaciclovir 500 mg i förebyggande syfte. Ta en tablett morgon och kväll 2 dagar innan behandling. Recept kan skrivas ut via Adel Estetik.

 

Vid ditt besök

 • Säg till om du är nålrädd eller lätt att få blodtrycksfall

 • Du har alltid möjlighet att få lokal bedövningskräm eller bedövningsspruta vid behov

 

När du inte ska göra en filler behandling

 • Om du har en hudinfektion nära det område som du ska behandla

 • Om du har en allmän infektion i kroppen

 • Om du är gravid eller ammar

 • Om du är allergisk mot Lidokain (bedövning)

 • Om du tidigare visat allergi eller överkänslighet mot filler

 

Du kan använda fillers

 • När du har en autoimmun sjukdom

 • När du använder immunsupprimerade medel

 

Efter din behandling

En injektionsbehandling med fillers sker med en tunn vass nål eller en trubbig nål (cannula) vilket gör att återhämtningstiden bli kort. Du kan återgå till arbete och leva som vanligt efter behandlingen.

En övergående svullnad, rodnad, ömhet eller blåmärke kring injektionsstället kan uppstå efter behandlingen. Den avtar vanligtvis inom några dagar.

 • Undvik att sola, bastu- och ångbad eller extrem kyla under en period (upp till 2 veckor beroende på eventuell svullnad)

 • Undvik make-up på det behandlade området 12 timmar efter behandling

 • Undvik alkohol 1-2 dagar då det kan öka eventuell svullnad

 • Undvik intensiv träning 1-2 dagar

 • Undvik att massera det behandlade området i ansiktet i 2 veckor. Detta gäller förutom då du behandlat läppar, handrygg och hals

 • Använd det receptfria läkemedlet Hirudoid kräm för att påskynda upplösning och tillbakagång av eventuella blåmärken

 • Undvik läkemedel som Albyl, Magnecyl, Ipren, Voltaren eller andra NSAID antiinflammatoriska medel (undantaget om din läkare ordinerat det). Använd istället smärtstillande läkemedel såsom Alvedon, Panodil eller Citodon vid behov.

 • Undvik tandlagning eller liknande ingrepp i munnen 2 veckor innan

 • Undvik ansiktsbehandlingar med vaxning, kemisk peeling, microneedling (Dermapen), microdermabrasion, IPL eller vissa laser behandlingar

 

Det här ska du alltid tänka på för att förebygga för tidigt åldrande

 • Använd dagligen din solskyddsfaktor året om.

 • Glöm inte att du kan köpa kräm såsom Retinol, Tretinoin (0,1%, 0,25%, 0,5%) hos oss. Krämerna stimulerar hudens cellomsättning, underlättar ny celltillväxt och ökar kollagenproduktionen. Retinol bidrar även till att ta bort pigmentfläckar och missfärgningar.

 

Kontakta oss snarast om något av följande symtom uppstår direkt efter din filler behandling

 • Du får feber och eller frossa

 • Din hud vid det behandlade området får en missfärgning (inte blåmärke) eller en blekhet

 • Du får en svår pulserande smärta som ökar kring behandlingsområdet

Fästpunkt 2

PRP-Vampyrmetoden
PRP-behandling; plasmabehandling för en föryngrad hud

Vad är PRP?

PRP, står för Paleted Rich Plasma och är metod där trombocytrik plasma från patientens blod används för att stimulera återbildning av vävnad på ett naturligt sätt.

Vid PRP-behandling prepareras kroppseget blod för att ta fram trombocyter och tillväxtfaktorer i ökad koncentration. Dessa injiceras och interagerar sedan i huden och leder bland annat till bildande av kollagen och hyaluronsyra. På så sätt är det möjligt att med tiden reparera skador som uppstått genom stress eller miljöfaktorer på ett naturligt sätt. Behandlingen är säker och tolereras väl eftersom den utnyttjar kroppsegna ämnen.

 

PRP – hur fungerar det?

En liten mängd blod tas från patienten. Plasman i blodet, som innehåller regenerativa och cellbevarande komponenter, separeras från det övriga blodet i en centrifug och tappas av med ett speciellt system. De aktiva ämnena i blodet injiceras sen i behandlingsområdet. Där börjar de tillförda trombocyterna utsöndra tillväxtfaktorer som främjar regenerationsprocessen.

PRP för hudförbättring

Din hud påverkas av såväl åldrande och anlag, men också stress och miljöpåverkan belastar din hud. Trots att våra kroppar arbetar hårt för att motverka exempelvis skador från förhöjd exponering för solens strålar med reparationsmekanismer, blir den långsiktiga belastningen märkbar. Dessutom avtar vår naturliga produktion av kollagen och hyaluronsyra i kroppen när vi åldras. Kollagen som är det vanligaste proteinet i människokroppen spelar en särskilt viktig roll för hudens struktur. Vår hud utgörs till stor del av kollagen, vars fibrer ger huden både stadga och elasticitet. Dessutom lagrar kollagen fibrer stora mängder vatten och är därför avgörande för hudens volym. Kroppens naturliga kollagenproduktion börjar att avta i 25-årsåldern. Resultatet är att din hud gradvis blir tunnare och förlorar sin elasticitet.

Studier har visat att PRP-metoden aktiverar nedbrytning av solskadade komponenter och stimulerar produktionen av kollagen och hyaluron- syra naturligt i kroppen. Resultatet är ökad hudelasticitet och förbättrad hudkvalitet.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Se även till att du har god vätskebalans för att bibehålla kroppens balans, drick extra vätska ett par dagar innan din behandling. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
Avstå från alkohol dagen för din behandling.

PRISLISTA:

Dekolletage: 2800kr 

Ansikte: 2500kr 

Hals: 2500kr

Hår 1 Område: 2000kr

Hår 2 områden (Hel hjässa): 3000kr

I det flesta fall rekommenderas 3-4 behandlingar med tre till fyra veckors mellanrum för att uppnå bästa resultat.

PRP/PRF
PRP/PRF

Har du fler frågor? Kontakta oss 

 • Facebook
 • Instagram

För fler frågor eller hjälp att boka

fillers.jpg
Tack för att du kontaktar oss, vi svarar så fort vi kan!
bottom of page