top of page

Acerca de

ANTIRYNKBEHANDLING MED BOTULINIUM TOXIN

Bli av med rynkor och se piggare ut med Botulinium Toxin

Botulinumtoxin typ A, mer känt som botox, är idag en mycket beprövad och effektiv metod för dig som vill se piggare och fräschare ut.

Dynamiska rynkor som uppstår när du rör ansiktsmuskulaturen, t.ex. ler, skrattar eller rynkar pannan kan ofta dra ner pannan och ge en trött blick.

I händerna på en erfaren behandlare, kan botox reducera dessa rynkor och fina linjer på ett naturligt sätt. Botulinumtoxinet får musklerna i det lokala området att slappna av, ögonbrynen höjs och du får ett mer utvilat utseende.

Behandlingen är säker och är idag en av de mest använda metoderna för att ta bort dynamiska rynkor. Djupare rynkor som syns när man är helt avslappnad i ansiktet behandlas istället bäst med fillers eller plasmapen.

Btx har många namn

Det är lätt att missuppfatta begreppen. Kärt barn har många namn brukar man säga och det gäller verkligen botox, eller som ämnet egentligen heter; Botulinumtoxin A.

Botox är ett varumärke men används numera av de flesta som ett vardagligt namn på alla Botulinumtoxin A-baserade läkemedel såsom Botox/Vistabel från Allergan, Dysport från Ipsen, Azzalure från Galderma och Bocouture från Merz.

Oavsett märke fungerar de på samma sätt, dvs de har en muskelavslappnande effekt genom Botulinumtoxin A. Detta bidrar till bland annat rynkreduktion. Alla nämnda preparat är godkända av FDA och Läkemedelsverket, de har under många år använts säkert och effektivt. Till en början för medicinskt bruk men från år 2000 i allt större utsträckning även i kosmetiskt bruk.

 

Eventuella skillnader i biverkningar beror på andra tillsatser. Grad av duration, spridningseffekt samt hur lång tid det tar innan preparatet verkar (ca 2-7 dagar) kan också skilja.

Olika botoxmärken mäter mängden i olika enheter: Botox/Vistabel och Bocouture använder samma medan Azzalure och Dysport har en egen. Tex en ampull Vistabel/Bocouture innehåller 50 enheter. Det motsvarar 125 SP enheter av Azzalure/Dysport.

Vanliga behandlingsområden

Genom att injicera medlet i utvalda punkter blockeras nervimpulserna och får muskulaturen att slappna av. På så vis reduceras rynkor och den överliggande huden blir slätare.

Vanliga behandlingsområden och dess effekt med botox: 

 • Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor) och rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar), ger lyft och en piggare blick

 • Horisontella rynkor i pannan, ger ett mer avslappnat uttryck

 • Käkmusklerna, ger ett smalare ansikte

 • Hals, tar bort halssträngar, senor (Nefertite Neck lift)

 • Käklinje, markerar och framhäver käklinjen

 • Rynkor kring munnen, ger munnen ett föryngrat utseende

 • Läppkontur (lipflip) ger putande läpp

 • Sura mungipor

 • Spänd haka, ta bort apelsinhud och ger ett avspänt ansiktsuttryck

 • Fet och storporig hud (microbotox), reducerar porer och gör huden mindre glansig

Återbesök / justering

Återbesök för justering ingår i dem besök där behandlaren uppger att det ska ingå. Men ett återbesök ska ske inom perioden av 10-21 dagar.

Justering av din botoxbehandling kan behövas i dem fall då du upplever att det tagit lite dåligt eller i dem fall då behandlaren allt av säkerhetsskäl att lägga en mindre enhet än rekommenderat för området.

Medicinska behandlingar med Botox

Botulinumtoxin typ A är också ett läkemedel som använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar, lokal kramp eller muskelspänningar i nacke och ansikte. Migrän, överdriven svettning och tandgnissling kan också effektivt behandlas.

Förutom skönhetsbehandlingar, erbjuder vi därför också behandling med Botulinumtoxin av besvär så som

 • Kronisk migrän

 • Svettning s.k. hyperhidros

 • Tandgnissling och tandpressning

Prislista finner du på Bokadirekt där du också kan boka din tid. Är du ny kund ska du senast 48h innan din

behandling ha genomfört en konsultation. Skriv i anteckningar vid bokning hur du önskar att din konsultation skall ske.

Du kan också boka en konsultation direkt genom att gå in på bokadirekt under standardtjänster

 

Har du fler frågor? Kontakta oss 

För fler frågor eller hjälp att boka

 • Facebook
 • Instagram
Tack för att du kontaktar oss, vi svarar så fort vi kan!
bottom of page