top of page

 

 

 

 

 

HIFU- Ett riktigt lyft utan kirurgi för ansikte och kropp.

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud av 4 generation (4D HIFU) är ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. Den passar för alla hudtyper för både män som kvinnor.

HIFU levererar fokuserad ultraljud till huden och underliggande vävnader för att stimulera egen kollagen och elastinproduktion för att sedan producera nya starkare fibrer. Med tiden utvecklas HIFU maskiner och nu använder vi 9D HIFU.

9D HIFU är mikro- och makrofokuserad ultraljudsmaskin (MMFU) är vidareutvecklad HIFU modell och är mera effektivare, snabbare och gör mindre smärta jämfört med äldre HIFU modell. 9D HIFU fokuserar på flera huddjuphet för att leverera hud uppstramning, liftning eller fettredusering. Det finns unika patent på 2 mm patroner som används på hela kroppen för hudåtstramning och fettredusering samt på bristningar och akne ärr för att förbättra huden.

Hur går HIFU behandlingen till med 9D HIFU?

Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten kan markera behandlingsområdet och ett speciellt ultraljudsgelé appliceras först på huden för att leda in det högintensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lagen. Hifu stimulerar den egna kollagen och elastinproduktion. Vissa patienter kan uppleva en viss smärta. Terapeuten kommer att arbeta med dig för att göra upplevelsen så bekväm som möjligt.
Varje behandlingar tar 15 till 90 minuter. Man kan känna av ett lätt stickande eller värme under huden.

Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ha behandlats med filler, botox, eller ha druckit alkohol eller tagit blodförtunnande mediciner. Intag av kaffe eller andra drycker som innehåller koffein rekommenderas inte innan behandling. Koffein irriterar nervsystem.  

Vilka områden kan behandlas med 9D HIFU?

Sedan 2012, har Hifu snabbt ökat i popularitet världen över som en avancerad icke- invasivt estetiskt åtgärd.

Behandling är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen och på kroppen. HIFU-behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget. Vanliga behandlingsområden är:

 • Panna

 • Kinder

 • Hals

 • Kropp

 • Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder.

 • Området precis under ögonbrynen och över ögonbrynen (ej locken på ögonen) och hela nedre ögonlocken.

 • Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 - 16 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

Hur många HIFU behandlingar behövs för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd.

I vissa fall om huden är väldigt lös eller kunden är  50+ kan en behandling behöva upprepas efter ca 5-6 månader. Din kropp kommer att fortsätta producera friskt kollagen under ett helt år. Efter det, kan du behöva göra en touch-up behandling för att bättra på resultatet.

Vad händer efter HIFU behandlingen?

Rodnaden och svullnaden som kan uppkomma går över efter några timmar  och ibland  efter några dagar. Vissa blir inte vare sig svullna eller får rodnad.

Kollagenproduktionen kommer starta redan efter endast en session, med resultat som framträder under de följande månaderna. Vissa ser skillnad direkt medans det för andra kan dröja ett par veckor innan dem ser förbättring som börjar framträda. Din hud kommer att bli friskare, starkare utan onaturliga, drastiska förändringar. Huden fortsätter föryngras och uppstrammas dag efter dag upp till ca 6 månader. 

När ser man resultat efter HIFU behandling?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen för vissa  och huden känns genast stramare, men kollagen och elastinproduktionen pågår upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska hinna återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet. 

Dina ögon kommer att se mer öppnare ut och du kommer ha bryn med mer lyft och ha fina mjuka linjer. Eftersom  att din hud producerar elastin och kollagen, kommer din hud kännas mjukare och fastare.

Om du inte vill ta till drastiska åtgärder som trådlyft eller operation  är 7D HIFU den naturliga ansiktslyftningen eller det naturliga halslyftet för dig.

Indikationer för behandling:

 • Lösa nack veck

 • Hängande hud, särkilt runt munnen

 • Tunn, torr hud

 • Fina linjer och rynkor

 • Mindre rodnad och torrhet

 • Ojämn hudton och struktur

 • Stora porer

Hur länge varar resultatet efter 9D HIFU behanling?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc. Det kan hålla upp till några år. Underhållsbehandlingar får göras efter ca 1-2 år.

Finns det några biverkningar eller risker med HIFU behandlingen?

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid.

HIFU är en mycket säker metod som inte ger bestående biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling.

Normala biverkningar är en rodnad, lite svullnad och lite obehag eller smärta som kan kännas under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen.

Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats.

Vilka kan behandlas med 9D HIFU?

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, eppileptiker eller personer med pacemaker. Du får inte heller ha inplantat i behandlingsområdet.

Hur länge pågår en 9D behandling?

Beroende på vilket område som ska behandlas varar en behandling från 15-90 minuter. 9D HIFU är mer fokuserad och snabbare än 7D Hifu.

HIFU eller Kirurgi?

Både HIFU och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HIFU finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar. Beror på ålden och egna förutsätningar hur många HIFU behandlingar ska behövas för dig.

HIFU är det närmste icke invansiva metoden där resultaten kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

 

Kan man strama åt huden på kroppen med 9D HIFU?

Ja, med HIFU kan man även arbeta med hudåtstramning och fettreducering.

Vissa personer som inte har mycket fett utan mera lös hud kan välja endast HIFU hudåtstramning.

Bättre Resultat som håller längre

Som man kan se nedan så penetrerar HIFU till djupare hudlager än t.ex IPL och laser gör vilket egentligen är samma hudlager som läkare vid kirurgiska ingrepp skär. Här kan liknande metod uppnås utan att behöva skära loss huden utan genom direkt penetrering via HIFU.

HIFU ger allstå mycket bättre resultat än övriga ovannämnda metoder.

 

 

 

SMAS Teknologin!

SMAS är samma lager av vävnad som läkare drar åt vid t.ex ett ansiktslyft.

HIFU är det enda icke kirurgiska metoden som kan nå ner till samma hudlager som kirurger använder

Permanent fettreducering med 9D Hifu.

Vad är 9D HIFU?

7D HIFU är mikro- och makrofokuserad ultraljudsmaskin (MMFU) är vidareutvecklad HIFU modell och är mera effektivare, snabbare och gör mindre smärta jämfört med äldre HIFU modellerna.

7D HIFU fokuserar på flera huddjuphet för att leverera hud uppstramning, liftning eller fettredusering. Det finns unika patent på 2 mm patroner som används på hela kroppen samt på bristningar och akne ärr.

Med 7D HIFU Kollagenet stimuleras av ultraljudsvågorna med rätt anpassad program och rätt djuphet. Detta ger ökad elasticitet och fasthet i huden. Vi arbetar på 3-4 djuphet beror på behov.

Det är lika bra att behandla fettdepåer på olika område på ansikte eller kroppen.

Max 1 beh i 6 månader får utföras. Terapeut ger individuella rekommendationer vid behandlingen.

Rekomenderas:
-återfukta hud extra med serum/kräm några dagar innan behandling.
- drika mera vatten några dagar innan behandling.

 

Hur går behandlingen till?

Terapeuten börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten markerar och mäter fettmängden på området som ska behandlas sedan appliceras ett speciellt ultraljudsgelé på huden för att leda in det hög intensiva fokuserade ultraljudet ner till hudens fettcellslager på ett valt djup för att direkt förstöra fettcellerna.

 

Vad ska man tänka på innan 9D Hifu behandlingen?

Innan behandlingen får man inte konsumera alkohol och blodförtunnande mediciner.

 

Hur fungerar 9D Hifu fettreducering?

4D och 9D Hifu penetrerar hög intensiv fokuserad ultraljud genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna (omedelbart under behandlingen).

 

Vad händer efter behandlingen med HIFU?

De förstörda fettcellerna tas bort av kroppens naturliga lymfsystem. Lymfkärlen tar hand om de förstörda fettcellerna och transporterar de ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor.

Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider och vatten som tas om hand av kroppen blodsystem och förbrukas av kroppen som energi.

Eftersom fetcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet.

 

Vad ska man tänka på efter behandlingen med HIFU

Det är mycket viktigt att dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp de frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen. 

 

Vem är en bra kandidat för Hifu Fettreducering

Både män och kvinnor kan genomgå behandling med Hifu. De bästa kandidater är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflöds och envisa fettdepåer. Man ska helst ha ett bmi lägre än 30.

 

Vilka resultat kan man förvänta sig efter en HIFU fettreducerings behandling?

De flesta kan se mätbara resultat omedelbart efter behandling, eftersom Hifu omedelbart förstör fettcellerna minskar antalet fettceller direkt under behandlingen. Fettminskingen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen.

Hur många områden kan man behandla?

2 till max 3 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att bearbeta de förstörda fettcellerna och förbruka energin från fettcellerna.

Eftersom Hifu kan nå ner till de djupare lager under huden förstör den en större mängd fettceller jämfört med andra metoder för fettreducering.

 

Hur känns behandlingen med  9D HIFU fettreducering?

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls.

När man däremot arbetar med Hifu hudåtsramning kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den. Behandlingen med 4D HIFU känns mera än med 7D HIFU. Ingen Alvedon eller bedövning behövs före behandling.

 

Finns det några biverkningar?

Alltid innan behandlingen görs en konsultation för att säkerställa att kunden kan göra behandlingen, vad gäller hifu fettreducering är det mycket minimala biverkningar så som svullnad och rodnad som kan förekomma efter behandlingen detta avtar i stort sett samma dag efter behandlingen.

 

Kan man gå ner i vikt efter en 9D Hifu behandling

Nej, Hifu fungerar inte som en viktminskningsmetod men det har hjälpt många att komma igång med sin viktminskning genom att påbörja en hifubehandling som ökat motivationen till viktnedgång eftersom mätbara resultat syns för de flesta direkt efter en behandling.

 

Hur många behandlingar behöver man för ett område med  7D Hifu?

De flesta behöver 1-3 behandlingar för att uppnå fina resultat, har man lite extra övervikt kan man göra fler behandlingar.

 

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingar ?

Mellan varje behandling på samma område ska det gå minst 4 veckor. Nytt område kan göras efter ca 2 veckor efter föregående.

IMG_1561.jpg
IMG_1562.jpg
bottom of page